Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υψηλό το χρέος των νοικοκυριών και τον Ιανουάριο 2006

6 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με υψηλό ρυθμό αυξήθηκε ο δανεισμός των νοικοκυριών τον πρώτο μήνα του 2006. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδας τον Ιανουάριο το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια (συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν τιτλοποιήσει οι τράπεζες) έφθασε τα 69,892 δις ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 33% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2005. ...

Με υψηλό ρυθμό αυξήθηκε ο δανεισμός των νοικοκυριών τον πρώτο μήνα του 2006. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδας τον Ιανουάριο το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια (συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν τιτλοποιήσει οι τράπεζες) έφθασε τα 69,892 δις ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 33% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2005.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τόσο την αύξηση που παρατηρήθηκε στις χορηγήσεις των στεγαστικών όσο και καταναλωτικών δανείων.

Συγκεκριμένα, οι χορηγήσεις των στεγαστικών δανείων τον Ιανουάριο ήταν αυξημένες κατά 33,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005, με αποτέλεσμα το συνολικό υπόλοιπο των δανείων της κατηγορίας αυτής να ανέλθει στα 46,19 δις ευρώ.

Στην καταναλωτική πίστη το χρέος των νοικοκυριών τον Ιανουάριο, φέτος, έφθασε στα 22,02 δις ευρώ. Τούτο συνεπάγεται ότι οι πάσης φύσεως χορηγήσεις στην καταναλωτική πίστη, ήτοι, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, αυξήθηκαν φέτος κατά 27,4%.

Στο σύνολο της οικονομίας, δηλαδή Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, η συνολική χρηματοδότηση τον Ιανουάριο ήταν αυξημένη κατά 15,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ωστόσο η πιστωτική επέκταση από την αρχή του έτους παρουσιάζει μείωση κατά 0,1%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην μείωση των χορηγήσεων προς τον δημόσιο τομέα κατά 1,5% ενώ η πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα (πάντα από την αρχή του έτους) εμφανίζει αύξηση κατά 0,5%.

Οι χορηγήσεις τον τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) εντος του Ιανουαρίου έφθασαν τα 720 εκατ.ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Ιανουαρίου να διαμορφωθεί στα 140,89 δις ευρώ.

Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης