Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΕΦΕ - Ανακοίνωση για την επίσκεψη στην Αλβανία

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά
  • Την προηγούμενη εβδομάδα (από 11 έως 14 Μαρτίου 2006) μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε., αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Μανούσο Ντουκάκη και από τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Ρούσσο επισκέφθηκε την Αλβανία με σκοπούς:...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Π.Ε.Φ.Ε.) ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ


ΤΗΛ: 210.8232.651, 6944.523347, 210.6124.910, FAX:210.6140.024
Αρμόδιος: Γεν. Γραμματέας κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ 6944-507074


                                                                                                               Αθήνα, 3-4-2006

Την προηγούμενη εβδομάδα (από 11 έως 14 Μαρτίου 2006) μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε.,  αντιπροσωπεία της  αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Μανούσο  Ντουκάκη  και από τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Ρούσσο επισκέφθηκε την Αλβανία με σκοπούς:
- την αμοιβαία πληροφόρηση μεταξύ των συναδέλφων, Ορκωτών Λογιστών (LPKM), Ορκωτών Ελεγκτών (IEKA) καθώς και άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών της Αλβανίας. 
- Δημιουργία και ανάπτυξη διμερών σχέσεων μεταξύ των Οργανώσεων των 2 γειτονικών  χώρων
- Συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων καθώς  και δημιουργία σεμιναρίων για μεταφορά τεχνογνωσίας σε διάφορα φορολογικά θέματα
- Προώθηση της Διαβαλκανικής Συνεργασίας με την δημιουργία Βαλκανικής Ομοσπονδίας Φοροτεχνών – Λογιστών με συμμετοχή των αντιστοίχων Οργανώσεων Φοροτεχνών Λογιστών   από τα Κράτη:
1.   της Ελλάδος 
2.   της Αλβανίας
3.   της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας
4.   της Βουλγαρίας
5.   της  Ρουμανίας και
6.   της  Τουρκίας

Έτσι στα πλαίσια αυτά, στο Α’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου, προγραμματίζεται από κοινού,  μεταξύ Π.Ε.Φ.Ε. και  Αλβανών συνάδελφων,  συνάντηση με τους συναδέλφους των Σκοπίων.
 Επίσης τους προσεχείς μήνες, προγραμματίζονται επισκέψεις στις αντίστοιχες  Οργανώσεις  της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.
Η διμερής συνάντηση μεταξύ Π.Ε.Φ.Ε. και  ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ (INSTITUTE OF ALBANIAN AUTHORIZED CHARTERED AUDITORS) και  (ALBANIAN ASSOCIATION OF CERTIFIED ACCOUNTANTS)  που έγινε για πρώτη φορά,  είχε μεγάλη επιτυχία διότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πνεύμα φιλικό και αμοιβαίας κατανόησης.
Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Εκτελεστικός Διευθυντής μας υποδέχθηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα και μας ενημέρωσαν επί όλων των φορολογικών θεμάτων.
Στο Υπουργείο Οικονομικών μας εδέχθη ο Γεν Διευθυντής Φορολογίας της Αλβανίας κ. Bendis HUSI  όπου συζητήθηκαν αρκετά φορολογικά θέματα που αφορούσαν και τις 2 χώρες (ο Υπουργός Οικονομικών ήταν εκτός Αλβανίας).
Επίσης στα Τίρανα επισκεφθήκαμε μαζί με τους συνάδελφους μας από την Αλβανία, στο Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας  τον κ. Ζάραγκα  για αμοιβαία ενημέρωση μας.
Σας αναφέρουμε  κάποια  ενδιαφέροντα  θέματα:
- Οι λογιστές – φοροτέχνες είναι περίπου χίλια (1.000) άτομα και οι ορκωτοί ελεγκτές εβδομήντα (70) άτομα.
- Όλοι έχουν πάρει άδεια από εξετάσεις από 9 μέλη του Υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας.
- Στα Τίρανα υπάρχει μια μόνο Εφορία για τους Αλβανούς και μερικές ακόμη σε όλη τη χώρα. Στα Τίρανα υπάρχει επίσης μια Εφορία για όλη την χώρα η οποία έχει φορολογουμένους μόνο ξένους επιχειρηματίες (Έλληνες, Ιταλούς, Σκοπιανούς κλπ) και η οποία έχει 865 επιχειρήσεις. Αυτή την Εφορία επισκεφθήκαμε και είχαμε μια δίωρη συνεργασία με τον Έφορα της Αλβανίας ο οποίος ήταν πολύ ευγενικός.
- Στην Αλβανία φορολογούνται μόνο οι επιχειρήσεις με συντελεστή 20% και το Φ.Π.Α. έχει συντελεστή 20% αλά με ιδιαιτερότητα (άλλες επιχειρήσεις πληρώνουν Φ.Π.Α. και άλλες όχι).
- Τέλος, στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια υπάρχει και στην Αλβανία πρόστιμο, λέγεται ΠΕΝΑΛΤΙ. Υπάρχουν όμως ιδιαιτερότητες, δηλαδή μπορεί να έχει το ΠΕΝΑΛΤΙ η επιχείρηση και να μη το βεβαιώσει ο Έφορας (πχ αν απασχολεί προσωπικό η επιχείρηση, αν έχει πάρει δάνειο η επιχείρηση, αν παραδέχτηκε την ενοχή της κλπ).
- Το σημαντικό για τους επιχειρηματίες στην Αλβανία είναι ότι τα τιμολόγια τους τα θεωρεί  το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών με ειδική σφραγίδα κόκκινου χρώματος και τα αγοράζει η επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν πλαστά τιμολόγια στην Αλβανία.
- Το πρώτο φορολογικό Νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Αλβανία το έτος 1999.
- Στους ελεύθερους επαγγελματίες υπάρχει μόνο μια κατηγορία.
Οι λογιστές της Αλβανίας ουδέποτε μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί με τους λογιστές της Ελλάδας λόγω γνώσεων, εμπειρίας, TAXIS και φορολογικών νόμων.
Αντιθέτως  για μας υπάρχουν 865 νέοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους.
Όλους τους Έλληνες φοροτέχνες – λογιστές θα σας καλέσουμε μετά τις φορολογικές δηλώσεις και θα σας ενημερώσουμε διεξοδικά.
Θα θέλαμε για τελευταία φορά να σας ενημερώσουμε ότι με την γνωστή ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ η οποία άλλα λέει, άλλα σκέπτεται και άλλα πράττει, εμείς δεν επιθυμούμε να έχουμε  ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Εμείς (Π.Ε.Φ.Ε.) δεν συμμετέχουμε ούτε τώρα αλλά ούτε και πρόκειται στο μέλλον, σε τέτοιες προσκλήσεις, γιατί αυτοί οι «γάμοι» είναι αταίριαστοι και δεν αποδίδουν καρπούς όταν δεν είναι ενάρετοι, ακέραιοι και με ηθικές αξίες αυτοί που εκλιπαρούν για συναντήσεις. Στην μνήμη μας ακόμη έχουμε την συνάντηση στα Τρίκαλα, στην οποία άλλα έλεγαν και άλλα είχαν προαποφασίσει και σας κορόιδευαν.
Στην Γενική Συνέλευση που έγινε στην Αθήνα πριν μερικές μέρες υπήρξε πλήρης αποτυχία, έχουμε επιστολή η οποία μας το αναφέρει. Ακόμη μας αναφέρει ως «αντίπαλες πολύ δυνατές δυνάμεις».
Συνάδελφοι συνδικαλιστές όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε. Δεν ευθυνόμαστε εμείς εάν εσείς αισθάνεστε βαρκούλες έτοιμες να βουλιάξετε και εμάς μας βλέπετε σαν υπερωκεάνια.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας όπως ξέρουμε και εσείς να συγκεντρώνεστε αντί για 200 άτομα μόνο 20 για να λύσετε τα δικά σας προσωπικά προβλήματα.
Η   Π.Ε.Φ.Ε. ποτέ δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένα (μόνο τα επίσημα όργανά της) για να μιλούν εξ ονόματός της. Όταν σοβαρευτείτε τότε θα καταλάβετε για άλλη μια φορά τι είδους «πατάτα» κάνατε στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη εκτός και αν η κρίση σας  φθάνει μέχρι εκεί.
Επειδή έχουν πάρει οι συνάδελφοι εκατοντάδες τηλέφωνα και ζητάτε εξηγήσεις για το τι συνέβη, σας ενημερώνουμε ξανά.
Είχαμε ενημερώσει τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης ότι θα γίνει Σεμινάριο με επιστολές , email, αφίσες ενημέρωση από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πριν από ένα μήνα από την ημερομηνία του Σεμιναρίου σε συγκεκριμένο Επιμελητήριο. Πέντε μέρες  πριν από την ημερομηνία Σεμιναρίου, πήγαν άλλοι φοροτέχνες από τη Θεσσαλονίκη  και πλήρωσαν στο Επιμελητήριο και μας έβγαλαν από αυτόν τον χώρο. Ευτυχώς που βρήκαμε άλλο καλύτερο χώρο (το ΕΒΕΑΘ). Το Σεμινάριο έγινε από εμάς με μια αίθουσα κατάμεστη, με ένα σεμινάριο κατά γενική ομολογία το ποιο ενημερωτικό που έχει γίνει στην Θεσσαλονίκη.
Οι άλλοι φοροτέχνες  ήταν τρεις και ο κούκος και οι περισσότεροι συμμετέχοντες όταν ανακάλυψαν ότι δεν είμαστε ΕΜΕΙΣ (Π.Ε.Φ.Ε.) εκεί, έφυγαν και ήρθαν στο δικό μας σεμινάριο και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Στην Αθήνα είμαστε 10 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 20 εταιρείες σεμιναρίων και μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ δεν είχαμε την ίδια ημέρα το ίδιο Σεμινάριο. Αυτά συμβαίνουν μόνο στη Θεσσαλονίκη και από συναδέλφους που μπορούν να χαρακτηρισθούν μόνο «ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ».
Είμαστε η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση που έχουμε καθοριστική εκπροσώπηση (Α΄ Αντιπρόεδρος) στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Είμαστε η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση (Π.Ε.Φ.Ε.) η οποία κάνει επιτυχημένα επιστημονικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με καταξιωμένους στο χώρο τους εισηγητές όπως ο  Γιώργος Αυτιάς - Δημοσιογράφος, ο Αλέξης Μητρόπουλος -  Καθηγητής, ο Αλέξης Στρίμπερης - Εργατολόγος και άλλοι πολλοί ακόμη.
Από τους συναδέλφους ζητούμε όποιοι έχουν επιστημονικά θέματα μπορούμε να τα κοινοποιούμε σε 25.000 συναδέλφους με email χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή υποχρέωση από αυτούς.
 Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.
 

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΟΙ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ                Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                        
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ       ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
                                                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΚΗΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης