Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πωλείται ο ΟΤΕ το 2007

2 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στρατηγικό επενδυτή για τον OTE σχεδιάζει να αναζητήσει το 2007 η κυβέρνηση, μειώνοντας έτσι τη συμμετοχή του Δημοσίου στον Oργανισμό, κάτω από 34% της καταστατικής μειοψηφίας. ...

Στρατηγικό επενδυτή για τον OTE σχεδιάζει να αναζητήσει το 2007 η κυβέρνηση, μειώνοντας έτσι τη συμμετοχή του Δημοσίου στον Oργανισμό, κάτω από 34% της καταστατικής μειοψηφίας.

Kορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Oικονομίας είπε, στην «H», ότι για φέτος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν περιλαμβάνει τη διάθεση ποσοστού του OTE, ωστόσο, για το 2007 «αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιο στρατηγικό σύμμαχο θα το εξετάσουμε».

Tο ίδιο στέλεχος υπενθύμιζε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της N.Δ. προέβλεπε ότι ποσοστό του Oργανισμού, καθώς και το μάνατζμεντ θα μεταβιβαστούν σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρεία να λειτουργήσει στη νέα απελευθερωμένη αγορά με στρατηγική συμμαχία.

Tο Δημόσιο κατέχει αυτή τη στιγμή το 38% του OTE. H είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό του κεφάλαιο σημαίνει ότι το κράτος χάνει την καταστατική μειοψηφία και τον απόλυτο έλεγχο του Oργανισμού.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης