Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δημιουργία Νέου TAXIS

31 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει ότι εξελίσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς η δημιουργία του νέου TAXIS....

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

                                              Αθήνα, 30/3/2006


                        Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
                     ΘΕΜΑ: "Δημιουργία Νέου TAXIS"

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει ότι εξελίσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς η δημιουργία του νέου TAXIS.

Η ΓΓΠΣ προχωράει στην εγκατάσταση 8.300 περίπου νέων σταθμών εργασίας και  εκτυπωτών laser σε Εφορίες, Τελωνεία και Υπηρεσίες του ΥπΟΟ, καθώς και 10 νέων ισχυρών υπολογιστών στο κεντρικό σύστημα της ΓΓΠΣ.

Για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια, χωρίς να υπάρχει ως σήμερα καμία πρόβλεψη για την αναβάθμιση του παρωχημένου πλέον εξοπλισμού του TAXIS, εκσυγχρονίζονται οι τεχνολογικές υποδομές του μέσω της μεταολυμπιακής αξιοποίησης εξοπλισμού από τον «ΑΘΗΝΑ 2004». Ο έως σήμερα απαρχαιωμένος ή φθαρμένος από τη χρήση εξοπλισμός, το παρωχημένο λογισμικό, οι ανενεργές εφαρμογές, καθώς και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες κατέστησαν επιτακτική την ριζική αναβάθμιση του TAXIS.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του έργου και μέχρι την Παρασκευή 24-3-2006 πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση 5.446 νέων υπολογιστών και 1.198 νέων εκτυπωτών laser σε 193 Εφορίες πανελλαδικά. Συνολικά θα εγκατασταθούν νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και θα ενισχυθεί με υφιστάμενους υπολογιστές και νέους εκτυπωτές η μεγάλη πλειονότητα των Εφοριών της χώρας.

Επίσης, εγκαθίστανται νέοι υπολογιστές και εκτυπωτές σε 70 Τελωνεία.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται ότι το έργο της εγκατάστασης του εξοπλισμού θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2006. 
Εξαιρετικής σημασίας είναι το γεγονός ότι δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα στην γρήγορη εκτέλεση των εργασιών σε κάθε Εφορία ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται βρίσκοντας κλειστή την υπηρεσία για μεγάλο διάστημα.

Έτσι, η εγκατάσταση του εξοπλισμού λαμβάνει χώρα μέσα σε μία μόνο ημέρα και την επομένη το σύστημα είναι ήδη σε παραγωγική λειτουργία, με εμφανείς βελτιώσεις στην απόδοσή του. Η διαδικασία αυτή προκαλεί ελάχιστη καθυστέρηση και επιτεύχθηκε πραγματικά με πρωτόγνωρους για τη χώρα μας ρυθμούς και αποδοτικότητα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος τονίζει ότι τα οφέλη από την δημιουργία του Νέου TAXIS είναι πολλαπλά: μείωση του χρόνου αναμονής του πολίτη στις Εφορίες, βελτιωμένη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με τα νέα Υποσυστήματα, αποτελεσματική προώθηση της φορολογικής δικαιοσύνης και διαφάνειας.

Τα οφέλη αυτά είναι άμεσα ορατά από τους πολίτες που διαπιστώνουν καθημερινά την απλοποίηση των διαδικασιών και την αύξηση της ταχύτητας εξυπηρέτησης στις συναλλαγές τους με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Η ΓΓΠΣ ανταποκρινόμενη στο ρόλο της και στις αυξημένες ανάγκες της εποχής θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες  με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης