Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονική παρακολούθηση ενσωμάτωσης κοινοτικών κανόνων

30 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την παρακολούθηση ενσωμάτωσης των Κοινοτικών Οδηγιών στο εθνικό μας Δίκαιο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία πρόκειται να ενταχθεί τις προσεχείς ημέρες στον ιστοχώρο www.gsis.gr....

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την παρακολούθηση ενσωμάτωσης των Κοινοτικών Οδηγιών στο εθνικό μας Δίκαιο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία πρόκειται να ενταχθεί τις προσεχείς ημέρες στον ιστοχώρο www.gsis.gr.
Σκοπός της σημαντικής αυτής υπηρεσίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΠΣ, είναι η υποστήριξη του έργου της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης που έχει τον συντονισμό της ενσωμάτωσης των Κοινοτικών Οδηγιών στο εθνικό μας Δίκαιο. Ταυτόχρονα, χρήστες της υπηρεσίας θα είναι και όλα τα υπουργεία που έχουν την ευθύνη ενσωμάτωσης των Κοινοτικών Οδηγιών.
Η νέα υπηρεσία πρόκειται να αποτελέσει ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης για να καταγράφει τη ροή των διαδικασιών ενσωμάτωσης (υπουργείο, αρμόδια δ/νση, υπηρεσία) και να ενημερώνεται άμεσα για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, ώστε να διευκολύνεται χωρίς καθυστέρηση η ενσωμάτωση των Κοινοτικών Οδηγιών στο εθνικό Δίκαιο.
Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Αργύριος Καρράς και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος επισημαίνουν ότι το νέο σύστημα υλοποιεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της εικόνας της χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς δεν θα υπερβαίνει πλέον τα χρονικά όρια που τίθενται για κάθε Οδηγία προς τα κράτη-μέλη.
Το λογισμικό της υπηρεσίας αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από το στελεχιακό δυναμικό της ΓΓΠΣ, με χρήση του ελεύθερου λογισμικού «CIRCA» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή κέρδος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης