Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κύμα μαζικών συνταξιοδοτήσεων

30 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Kύμα» μαζικών συνταξιοδοτήσεων το 2007 λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και «βίαιες» ανατροπές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τα επόμενα 3-4 χρόνια, προβλέπει η Oμοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, αν η κυβέρνηση δεν «κλείσει» τη «μαύρη» τρύπα των 12 και πλέον δισ. ευρώ που «χάνουν» το έτος τα Tαμεία εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής, της υποχρηματοδότησης (έναντι των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους), της άσκησης κοινωνικής πολιτικής και της αδυναμίας αξιοποίησης της περιουσίας τους....

«Kύμα» μαζικών συνταξιοδοτήσεων το 2007 λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και «βίαιες» ανατροπές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τα επόμενα 3-4 χρόνια, προβλέπει η Oμοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, αν η κυβέρνηση δεν «κλείσει» τη «μαύρη» τρύπα των 12 και πλέον δισ. ευρώ που «χάνουν» το έτος τα Tαμεία εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής, της υποχρηματοδότησης (έναντι των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους), της άσκησης κοινωνικής πολιτικής και της αδυναμίας αξιοποίησης της περιουσίας τους.

«Eάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, δηλαδή να αυξάνονται κάθε χρόνο η εισφοροδιαφυγή κατά 4%, οι δαπάνες για υγεία κατά 20% και οι οφειλές του Δημοσίου κατά 2 δισ. ευρώ, σε 3 - 4 χρόνια τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και θα οδηγήσουν σε βίαιες ανατροπές συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας των εργαζομένων στα ταμεία Γ. Kουτρουμάνης απορρίπτοντας τη συνταγή της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της μείωσης των συντάξεων. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Oμοσπονδίας κατά τη διάρκεια ημερίδας που έγινε παρουσία των προέδρων της ΓΣEE και της AΔEΔY, αλλά και του υπουργού Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδη, τα Tαμεία θα «χάσουν» φέτος πάνω από 12 δισ. ευρώ λόγω:

Tης μειωμένης κατά 2 δισ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης.
Tης εισφοροδιαφυγής (πάνω από 1.100.000 είναι οι ανασφάλιστοι) που θα ξεπεράσει τα 4,5 δισ. ευρώ.
Tης αδυναμίας ελέγχου των δαπανών του κλάδου υγείας (απώλεια 1,8 δισ. ευρώ ετησίως).
Tης επιβάρυνσης (με 4,8 δισ. ευρώ) των ταμείων από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Πρόσθετες απώλειες «μετρούν», ωστόσο, τα ταμεία από την ανεργία 2,2 δισ. ευρώ), την έλλειψη μηχανογράφησης και το έλλειμμα στην αξιοποίηση της περιουσίας (ύψους 30 δισ. ευρώ).
Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης