Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση Της ΓΓΠΣ για τι νέες υπηρεσίες του TAXISnet

29 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ανακοίνωση Της ΓΓΠΣ για τι νέες υπηρεσίες του TAXISnet...

Αγαπητέ Κύριε/Κυρία,

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Φέτος, η ΓΓΠΣ προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του TAXISnet και έθεσε σε λειτουργία τη νέα, αναβαθμισμένη δικτυακή της πύλη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.gsis.gr και www.taxisnet.gr.

Η νέα δικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα και ευκολότερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Παράλληλα, η ΓΓΠΣ φέτος δημιούργησε δύο νέες υπηρεσίες:

Η πρώτη είναι η νέα υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.

Η πιο σημαντική δυνατότητα της νέας αυτής υπηρεσίας είναι ότι μπορείτε με την υποβολή της δήλωσή σας να ενημερωθείτε για το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου και να εκτυπώσετε το Εκκαθαριστικό σας Σημείωμα.

Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που θα λάβετε ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία αυτή προσφέρει νέες δυνατότητες όπως εκτεταμένο έλεγχο λαθών, αποθήκευση και εκτύπωση της δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf) και αυτόματη ανάκτηση πληροφοριών.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για πλήρη συμβατότητα με Internet Browsers (Internet Explorer, Mozilla, Firefox) εντός των προσεχών ημερών.
Η δεύτερη νέα υπηρεσία που ανέπτυξε η ΓΓΠΣ είναι η Ηλεκτρονική Συμπλήρωση και Υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7) και των Βεβαιώσεων Αποδοχών, η δοκιμαστική λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών.
Η υπηρεσία αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς, τους οποίους απαλλάσσει από την υποχρέωση επίσκεψης στη ΔΟΥ για υποβολή της δήλωσης αυτής.
Σημειώνουμε ότι για τη χρήση των δύο ανωτέρω υπηρεσιών είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ μέσω του TAXISnet.

Για εσάς που είστε ήδη πιστοποιημένοι χρήστες, δεν χρειάζονται νέοι κωδικοί.

Θεωρώντας την συμμετοχή σας και τις απόψεις σας πολύτιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας, σας καλούμε να γνωρίσετε τον αναμορφωμένο δικτυακό μας τόπο και να μας αποστείλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].


Υπηρεσία TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών ΣυστημάτωνΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης