Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ποιές θα είναι οι δράσεις από την Εθνική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής.

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Συνήλθε σήμερα, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, η Εθνική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και των αρμοδίων Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Ανάπτυξης (Εμπορίου), Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο  Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδης και ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Αντιεισαγγελέας Εφετών του Αρείου Πάγου κ. Γρ. Πεπόνης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί ως τώρα, τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και το αποτέλεσμα σε σχέση με τη φορολογική συμμόρφωση.

Αποφασίστηκε:

- τα πορίσματα από τις έως τώρα δράσεις, που συνδέονται με την ανάγκη τροποποιήσεων της νομοθεσίας,  να μετατραπούν σε κατεπείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία. Αυτό αφορά τη φορολογική ποινική νομοθεσία, την νομοθεσία που διέπει τις φορολογικές δίκες και ουσιαστικές διατάξεις φορολογικού δικαίου.

- Για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών να λειτουργεί ενιαίο επιχειρησιακό  κέντρο και να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε επίπεδο αρμοδίων Γενικών Γραμματέων η Διυπουργική Επιτροπή προκειμένου να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες

- Να συντονιστούν οι δραστηριότητες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι δραστηριότητες του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ και ΓΔ. Τελωνείων) της Ελληνικής Αστυνομίας και των δημοτικών αρχών, σε σχέση με την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, συνδέεται και με το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την φορολογική διοίκηση, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα πριν από δύο μήνες.

Όλα αυτά, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, εντάσσονται στα «προγεφυρώματα» προς το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, που είναι ο μεγάλος στόχος του πρώτου τριμήνου του 2012.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης