Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κόντρα για τους ημιυπαίθριους χώρους

27 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αφορμή για νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου και της αγοράς ακινήτων, ανοίγει η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να επιβάλει πρόστιμα που θα εισπράτουν οι δήμοι, σε όσους έχουν κλείσει παράνομα ημιυπαίθριους χώρους.....

Αφορμή για νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου και της αγοράς ακινήτων, ανοίγει η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να επιβάλει πρόστιμα που θα εισπράτουν οι δήμοι, σε όσους έχουν κλείσει παράνομα ημιυπαίθριους χώρους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αγοράς, η απόφαση αυτή έρχεται να επιβαρύνει περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά, μετά και τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, η Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας, η Ένωση Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αττικής και η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων, ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο την άμεση νομοθετική ρύθμιση εξαίρεσης από την κατεδάφιση, έναντι εφάπαξ εισφοράς των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση.

Επιπλέον, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να μην υπάρξει επβάρυνση των κλειστών θέσεων στάθμευσης της πιλοτής που προβλέπονται από τον ΓΟΚ με συντελεστής δόμησης από το οικόπεδο, διότι τότε θα υπάρξει αξία κλειστών θέσεων στάθμευσης πιλοτής ίση με την αξία των τ.μ. ενός διαμερίσματος.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης