Ζυμώσεις ΕΕ-Αλογοσκούφη για εθελούσιες εξόδους και αφορολόγητα αποθεματικά | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ζυμώσεις ΕΕ-Αλογοσκούφη για εθελούσιες εξόδους και αφορολόγητα αποθεματικά

24 Μάρτιος 2006 -- Σχόλια

Tο θέμα του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης του ΟΤΕ συζήτησε χθες ο ΥΠΕΘΟ Γιώργος Αλογοσκούφης με την αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού επίτροπο Νέλι Κρος. Σε συνάντηση που είχε με την Ολλανδέζα επίτροπο, ο κ. Αλογοσκούφης ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΤΕ, για το οποίο η Eυρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει διαδικασία έρευνας βάσει των κανόνων ανταγωνισμού σχετικά με την προτεινόμενη κρατική χρηματοδοτική συνεισφορά για την εθελουσία έξοδο εργαζομένων.
Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των αφορολόγητων αποθεμάτων των εταιριών (tax free reserves), που έχει ρυθμιστεί με νόμο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την κοινοτική νομοθεσία. Η Επιτροπή, όμως, ζητεί διευκρινίσεις για τα παρελθόντα έτη, υποπτευόμενη χορήγηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων. Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, για το οποίο η Επιτροπή έχει τις ίδιες υποψίες.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσεων στα θέματα αυτά σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, καλής πίστης και εποικοδομητικού πνεύματος, ώστε να εκλείψουν οι εκκρεμότητες αυτές.

Πηγή Express

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone