Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εφάπαξ εισφορά και όχι κατεδάφιση για στεγασμένους ημιυπαίθριους χώρους

24 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην άμεση νομοθετική ρύθμιση, από το ΥΠΕΧΩΔΕ, του ζητήματος που έχει προκύψει από την αλλαγή χρήσης των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία έχει γίνει καθεστώς την τελευταία εικοσαετία με την ανοχή της πολιτείας, ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η Eνωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας (ΕΚΚΕ) και η Πανελλήνια Eνωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ). ..
Εφάπαξ εισφορά και όχι κατεδάφιση για στεγασμένους ημιυπαίθριους χώρους
 
Tην άμεση νομοθετική ρύθμιση, από το ΥΠΕΧΩΔΕ, του ζητήματος που έχει προκύψει από την αλλαγή χρήσης των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία έχει γίνει καθεστώς την τελευταία εικοσαετία με την ανοχή της πολιτείας, ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η Eνωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας (ΕΚΚΕ) και η Πανελλήνια Eνωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων τόνισαν ότι η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να προσανατολίζεται στην εξαίρεση από την κατεδάφιση των ημιυπαίθριων που έχει γίνει αλλαγή χρήσης, έναντι μιας εφάπαξ εισφοράς. Η ρύθμιση του θέματος αυτού, όπως είπαν, πρέπει να γίνει άμεσα, διότι πέραν των συνήθων εκβιασμών από γείτονες ή τρίτους με καταγγελίες προς τις Πολεοδομίες, ήδη και το ΙΚΑ και οι κατά τόπους ΔΟΥ καλούν τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση σε καταβολή υπέρογκων προστίμων.

Σύμφωνα με τους παραπάνω φορείς, το ζήτημα αφορά 1.000.000 ελληνικές οικογένειες και τις ισάριθμες κατοικίες τους.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων αναφέρθηκαν και στο θέμα των κλειστών θέσεων στάθμευσης, υποστηρίζοντας πως η ρύθμιση που προωθείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση (επιβάρυνση των κλειστών θέσεων με συντελεστή δόμησης από το οικόπεδο) θα οδηγήσει είτε σε μείωση των διαμερισμάτων μιας οικοδομής, είτε σε υπέρμετρη αύξηση των τιμών των κλειστών θέσεων στάθμευσης.

Αναφερόμενοι δε στο θέμα του Κτηματολογίου, ζήτησαν να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα επιβολής αναλογικού τέλους κτηματογράφησης, πέραν του ποσού των 35 ευρώ ανά δικαίωμα, και μάλιστα χωρίς ανώτατο όριο.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης