Στη "ζυγαριά" μισθολογικές αυξήσεις και 2ετής σύμβαση

Οικονομικές Ειδήσεις

23 Μάρτιος 2006
«Kλείνει η ψαλίδα» μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων για τις μισθολογικές αυξήσεις του 2006, καθώς χθες η εργοδοτική πλευρά κατέθεσε βελτιωμένες προτάσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος πρότεινε αυξήσεις 3,8% (έναντι 2,8% της αρχικής πρότασης) ενώ ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ πρότειναν αναπροσαρμογή 8% για τη διετία 2006 - 2007..... Taxheaven.gr

«Kλείνει η ψαλίδα» μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων για τις μισθολογικές αυξήσεις του 2006, καθώς χθες η εργοδοτική πλευρά κατέθεσε βελτιωμένες προτάσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος πρότεινε αυξήσεις 3,8% (έναντι 2,8% της αρχικής πρότασης) ενώ ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ πρότειναν αναπροσαρμογή 8% για τη διετία 2006 - 2007. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ζήτησε αυξήσεις 7,5% σε δύο δόσεις (4% από 1/1/2006 και 3,5% από 1/7/2006.)
Παρά τα βήματα που έγιναν, η Συνομοσπονδία δεν έμεινε ικανοποιημένη, καθώς ο κ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε πως «είμαστε ένα βήμα πριν από έντονη σύγκρουση», συνεχίζοντας το «παιχνίδι τακτικής» εν όψει της νέας συνάντησης την προσεχή Πέμπτη, στην οποία είναι πιθανή η σύναψη συμφωνίας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυριακόπουλος δήλωσε ότι «ο ΣΕΒ για να συμβάλει στην επίτευξη λύσης πήρε πάνω του την ευθύνη για τη διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος σημείωσε ότι «θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για κοινωνική συνεννόηση», ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Δημήτρη Αρμενάκη.

Πηγή express