Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για δεκάδες οffshore

21 Νοέμβριος 2011
Σε 40.967.580 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος 115 offshore εταιρειών για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι για άλλες 230 εξωχώριες εταιρείες.

Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη φοροδιαφυγή off shore εταιρειών.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής επικαλείτο πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ εντόπισε 14 off shore εταιρείες που αγνοούσαν την υποχρέωση πληρωμής φόρων ύψους 25,9 εκατομμυρίων ευρώ για τα πολυτελή ακίνητα που διαθέτουν στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Κατερίνη. Ο κ. Παπαδημούλης αναφερόταν επίσης σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στο επίκεντρο της έρευνας του ΣΔΟΕ βρίσκεται το Κρανίδι, μια πόλη 5.000 κατοίκων, η οποία αποτελεί έδρα 200 off shore εταιρειών.

Ο κ. Οικονόμου ενημερώνει τον κ. Παπαδημούλη ότι πράγματι από τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου βρίσκονται εν εξελίξει έλεγχοι σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Ενημερώνει επίσης ότι στην προσφάτως συσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, έχει συσταθεί και πρόκειται άμεσα να λειτουργήσει το Δ' Τμήμα αυτής, Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων ελέγχου κατοίκων Ελλάδος για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης, όπως και κατοίκων του εξωτερικού για εισοδήματα ημεδαπής.
Πηγή: Newsbeast.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης