Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξονυχιστικός ο έλεγχος του κόστους κατασκευής

20 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Ασφυκτικό έλεγχο θα ασκούν οι προϊστάμενοι των εφοριών στους κατασκευαστές για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, με το υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει επακριβώς το πλαίσιο της δράσης των ΔΟΥ για να αποφεύγονται φαινόμενα «συναλλαγών» και κατάχρησης εξουσίας. ..

Ασφυκτικό έλεγχο θα ασκούν οι προϊστάμενοι των εφοριών στους κατασκευαστές για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, με το υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει επακριβώς το πλαίσιο της δράσης των ΔΟΥ για να αποφεύγονται φαινόμενα «συναλλαγών» και κατάχρησης εξουσίας.
Ο υφυπουργός Αντ. Μπέζας, με την 5η και τελευταία κατά σειρά απόφαση –που αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας– θα καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους τους εφόρους για την είσπραξη –έως και το τελευταίο ευρώ– του ΦΠΑ που αναλογεί. Με την ίδια απόφαση θα δημοσιοποιεί και τον «μαθηματικό τύπο» για τον υπολογισμό του ΦΠΑ, ενώ θα επισημαίνει στους ελεγκτές ότι πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τόσο τον τύπο όσο και το πλαίσιο που θεσπίζεται με τις προηγούμενες αποφάσεις.

Σήμερα  αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση (3η κατά σειρά) για το «προϋπολογιστικό κόστος», που –σε συνδυασμό με την τήρηση «Βιβλίου Κοστολογίου»– δίδει βαρύνουσα σημασία στο κόστος κατασκευής και θέτει αντικειμενικά κριτήρια για τον υπολογισμό του ΦΠΑ.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης