Δέσμευση Αλογοσκούφη για αυξήσεις από το 2007 | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δέσμευση Αλογοσκούφη για αυξήσεις από το 2007

20 Μάρτιος 2006 -- Σχόλια

Σημαντικές αυξήσεις στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ δεσμεύθηκε για μια ακόμη φορά ότι θα χορηγήσει από το 2007 ο υπουργός Οικονομίας. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, επέμεινε στην θέση του ότι "το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών".
Μιλώντας για τις παροχές της κυβέρνησης, ο υπ. Οικονομίας είπε ότι από τον Ιανουάριο του 2007, η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ θα είναι 280 ευρώ από 230 που είναι σήμερα και το επίδομα του ΕΚΑΣ 195 ευρώ από 160. Αντιστοίχως ανάλογη αύξηση θα γίνει και από το 2008 προκειμένου η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ να φτάσει τα 330 ευρώ και το ΕΚΑΣ τα 230.

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και μάλιστα εν αδίκω αφού ουσιαστικά είναι σε θέση απολογουμένου - και να λέει πολιτικό απατεώνα τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί μια τέτοια δήλωση να μένει αναπάντητη και να μην λέω εγώ τα πράγματα με τη όνομα τους. Επιμένω ότι το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών».

Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει το Σεπτέμβριο του 2004 λέγοντας ότι «η χώρα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ» διευκρίνισε ότι «τότε δεν είχε ολοκληρωθεί η απογραφή και δεν είχε πιστοποιηθεί ότι και το 1999 το έλλειμμα ξεπερνούσε το 3%. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι την απογραφή την έκανε η Eurostat και όχι οι δικές μας υπηρεσίες, καθώς ήδη είχαν εντοπίσει και καταδικάσει και εγγράφως τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ».
Πηγή express

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone