Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έναρξη της νέας Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος

9 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Έναρξη της νέας Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1)...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αθήνα, 8/03/2006


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: "Έναρξη της νέας Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1)"

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα 8-3-2006 τίθεται σε λειτουργία η νέα υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.
Με τη νέα αυτή υπηρεσία που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη ΓΓΠΣ προσφέρονται ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες.
Πρωτίστως είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος με την υποβολή της. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης μπορεί να παίρνει κατευθείαν το εκκαθαριστικό του με την υποβολή της δήλωσής του.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά όπως:
· Εκτεταμένος έλεγχος λαθών και συμπλήρωσης στοιχείων
· Άμεση ανάκτηση πληροφοριών
· Εξαγωγή και εκτύπωση συμπληρωμένης δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf)
Η νέα αυτή υπηρεσία σχεδιάστηκε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Η δήλωση συμπληρώνεται εύκολα και απλά, με ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λάθους. Ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει αμέσως το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου. Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται, όπως και πριν, μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης  λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.
Για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, που είναι προσβάσιμη από τους διαδικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr , είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης από την υπηρεσία του TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στην υπηρεσία TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε πολίτης, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του διαδικτυακού τόπου www.taxisnet.gr. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της φόρμας μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.
Οι καταληκτικές ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) για το οικονομικό έτος 2006 είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.gsis.gr/prothesmies/proth_e1.html της ΓΓΠΣ.

Πιστεύουμε ότι η νέα αυτή εύχρηστη υπηρεσία θα ωθήσει ακόμα περισσότερους πολίτες στη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  συνεχώς εμπλουτίζει και βελτιώνει προς όφελος του πολίτη.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης