Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Οικονομικές Ειδήσεις

9 Μάρτιος 2006
Ανοιξαν και επισήμως από χθες οι «πύλες» της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα. .... Taxheaven.gr

Ανοιξαν και επισήμως από χθες οι «πύλες» της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα.
Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν το Διαδίκτυο για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, θα διαπιστώσουν ότι πρόκειται στην ουσία για μία νέα υπηρεσία, καθώς εφέτος προσφέρονται ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες. Πρωτίστως είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος με την υποβολή της. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης μπορεί να παίρνει κατευθείαν το εκκαθαριστικό του με την υποβολή της δήλωσής του. Επιπρόσθετα, υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά όπως:
- Εκτεταμένος έλεγχος λαθών και συμπλήρωσης στοιχείων
- Αμεση ανάκτηση πληροφοριών
- Εξαγωγή και εκτύπωση συμπληρωμένης δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf)
Κατόπιν αυτών, η δήλωση συμπληρώνεται εύκολα και απλά, με ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λάθους, ενώ ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει αμέσως το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου. Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται, όπως και πριν, μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.
Σημειώνεται ότι για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, που είναι προσβάσιμη από τους διαδικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης από την υπηρεσία του TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους. 

Πηγή Κέρδος