Από τα ειδικά ταμεία ανοίγει το ασφαλιστικό

Οικονομικές Ειδήσεις

8 Μάρτιος 2006
Η κυβέρνηση ανοίγει επισήμως τον διάλογο για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος με την ανάθεση των αναλογιστικών μελετών που θα αποτυπώσουν την οικονομική κατάσταση των ταμείων. Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών θα επικυρώσει και θα μελετήσει η «Επιτροπή Σοφών».... Taxheaven.gr

Η κυβέρνηση ανοίγει επισήμως τον διάλογο για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος με την ανάθεση των αναλογιστικών μελετών που θα αποτυπώσουν την οικονομική κατάσταση των ταμείων. Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών θα επικυρώσει και θα μελετήσει η «Επιτροπή Σοφών».

Tο έδαφος για τη διενέργεια διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού επιχειρούν να «στρώσουν» ο υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης και ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης δρομολογώντας τη σύνταξη - από την Eθνική Aναλογιστική Aρχή και από δεύτερο ανεξάρτητο οίκο που θα ορίσει η OKE - των αναλογιστικών μελετών που θα αποτυπώσουν την οικονομική κατάσταση και τη μελλοντική βιωσιμότητα (σε βάθος 50 ετών) των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.

Πηγή Ημερησία