Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απελευθέρωση χωρίς όρους των κλειστών επαγγελμάτων.

3 Οκτώβριου 2011 Σχόλια
Απελευθέρωση χωρίς όρους των κλειστών επαγγελμάτων.          
 
 AΣΦYKTIKEΣ πέσεις για να «ανοίξουν» άμεσα 370 επαγγέλματα δέχθηκαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί κατά τις συναντήσεις που είχαν με τους επικεφαλής της τρόικας.

Το Yπουργείο Οικονομικών εξετάζει την τροποποίηση του σχετικού νόμου ή την αλλαγή των προεδρικών διαταγμάτων που απελευθερώνουν τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του φαρμακοποιού και του ορκωτού λογιστή.

Αρχικά είχε γίνει προσπάθεια να υπάρξουν εξαιρέσεις αρκετών από τα επαγγέλματα για λόγους «δημοσίου συμφέροντος». Τώρα το σχέδιο αυτό αναστέλλεται και όλα πηγαίνουν για απελευθέρωση, ανεξάρτητα από τους «τριγμούς» που θα προκαλέσουν σε κοινωνικό επίπεδο.

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» θα δοθεί στον χώρο των μεταφορών με πλήρη απελευθέρωση των ταξί και μείωση του χρόνου για την απελευθέρωση των φορτηγών Δ.Χ. από το 2013.

Ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης παρουσίασε στο κλιμάκιο των ελεγκτών το νομοσχέδιο για τα φορτηγά και τα ταξί και τους ενημέρωσε για την πορεία εξυγίανσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ.

Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν την προώθηση του νομοσχεδίου για άμεση απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ ο υπουργός έστειλε σαφές μήνυμα με δήλωσή του ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Κρίσιμες αλλαγές θα είναι επίσης οι διατάξεις που θα ορίζουν νέο τρόπο εξασφάλισης των καταβολών των ασφαλιστικών εισφορών από την ελάχιστη αμοιβή (για όλους πλην των φαρμακοποιών).

 Πηγή: Express.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης