Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έως 15 Μαρτίου οι προτάσεις ΜμΕ για τον γ' κύκλο του Γ ΚΠΣ

2 Μάρτιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Απο τις 15 Μαρτίου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό, θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, στο πλαίσιο της έναρξης του γ' κύκλου προκήρυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνολική δημόσια δαπάνη καθορίστηκε σε 210 εκατ. ευρώ, απο τα οποία τα 138,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της μεταποίησης και τα 71,5 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. ,...

Απο τις 15 Μαρτίου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό, θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, στο πλαίσιο της έναρξης του γ κύκλου προκήρυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνολική δημόσια δαπάνη καθορίστηκε σε 210 εκατ. ευρώ, απο τα οποία τα 138,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της μεταποίησης και τα 71,5 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.
Η επιχορήγηση κυμαίνεται μεταξύ του 43% έως 50% της συνολικής δαπάνης του επενδυτικού σχεδίου και η ελάχιστη ίδια συμμετοχή πρέπει να είναι 25% και άνω.

Με τη νέα προκήρυξη δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ νέων και παλαιών επιχειρήσεων και κάθε επενδυτικό σχέδιο μπορεί να αφορά απο την προμήθεια εξοπλισμού και τη βελτίωση εγκαταστάσεων έως και τη βελτίωση ποιότητας προϊόντων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ενισχύσεων, του αναπτυξιακού νόμου και της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τρίτης προκήρυξης, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, είναι ότι την απόλυτη ευθύνη της υποδοχής των επενδυτικών σχεδίων, της αξιολόγησης, της έγκρισης ή απόρριψης και της καταβολής των ενισχύσεων το αναλαμβάνουν οι τράπεζες, ενώ το δημόσιο θα εποπτεύει την όλη διαδικασία.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι διασφαλίζεται με τη νέα προκήρυξη η ταχύτερη και η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις, όπως είναι δράσεις για την Κοινωνία της Πληροφορίας, η διεύρυνση των δράσεων σε αστικές περιοχές και η δράση ενίσχυσης ιδιωτών για τη συμμετοχή τους στις Κοινοτικές Πρωτοβουλίες.

Πηγή expresΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης