Αποτελέσματα live αναζήτησης

Και με SMS ο έλεγχος πλαστών τιμολογίων

27 Φεβρουάριου 2006
  • H πανσπερμία των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που έχουν κατακυριεύσει τις συναλλαγές υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρατεύσει ακόμη και το κινητό τηλέφωνο - καιρών επιβαλλόντων - προκειμένου να προστατεύσει την αγορά...

 H πανσπερμία των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που έχουν κατακυριεύσει τις συναλλαγές υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρατεύσει ακόμη και το κινητό τηλέφωνο - καιρών επιβαλλόντων - προκειμένου να προστατεύσει την αγορά.


Ειδικότερα, οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στη δημιουργία ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος, που θα επιτρέπει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο κάθε παραστατικού. Πρόκειται για το Σύστημα Πιστοποίησης Συναλλαγών «i-TAX», το οποίο μεταφέρει τα στοιχεία της συναλλαγής στη βάση δεδομένων του υπουργείου και διασφαλίζει την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ, «καθαρίζοντας» - ταυτοχρόνως - την αγορά από τη λαίλαπα των πλαστών τιμολογίων.


Με το νέο σύστημα, για κάθε στοιχείο που εκδίδει κάποιος επιτηδευματίας θα δημιουργείται μοναδικός αριθμός στοιχείου με συνεχή αρίθμηση. Κατ αυτόν τον τρόπο η βάση δεδομένων, που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα κάθε συναλλαγής, γνωρίζει τον αριθμό του τελευταίου στοιχείου που έχει εκδώσει ένας επιτηδευματίας και αναμένει να λάβει το επόμενο στοιχείο το οποίο θα είναι αυξημένο κατά μία μονάδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση η συναλλαγή δεν γίνεται αποδεκτή. Η δε επαλήθευση θα μπορεί να πραγματοποιείται μέσω ενός απλού SMS, που θα περιλαμβάνει και τον αριθμό κλήσεως του αποστολέα, ενώ κάθε αριθμός κλήσεως αντιστοιχεί σε έναν μόνο ΑΦΜ.

 Πηγή ΚέρδοςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης