Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Δε βλέπω να μακροημερεύει το 23% στο ΦΠΑ»

18 Αύγουστος 2011
«Δε βλέπω να μακροημερεύει το 23% στο ΦΠΑ»

Αισιόδοξος δηλώνει ο Π. Οικονόμου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

«Οποιαδήποτε απόφαση διορθώνει παραλήψεις του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν στη δυσάρεστη κατάσταση που ζήσαμε τα τελευταία 4-5 χρόνια, νομίζω πρέπει να τις υποδεχόμαστε με καλή διάθεση», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2 ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Παντελής Οικονόμου, ερωτηθείς για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί.

Απαντώντας στο αν προσδοκούσε κάτι περισσότερο είπε πως «οι ταχύτητες στην Ευρώπη είναι αυτές. Ανοίγει ο δρόμος για μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Εγώ θα έλεγα ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στο 2012 μπορούμε να έχουμε και αυτό το Ευρωομόλογο, στο πλαίσιο της συζήτησης που άνοιξε, διότι αυτό είναι το ανοιχτό θέμα που θα οριστικοποιήσει τη λύση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και που θα επισφραγίσει την επιτυχία που είχαμε και εμείς ως χώρα τον Ιούλιο».

Σχετικά με το ΦΠΑ, είπε ότι «τον Οκτώβριο θα το συζητήσουμε σε άλλη βάση. Αν θέλετε να σας κάνω μια πρόβλεψη, αυτό το 23% δεν το βλέπω να μακροημερεύει. Το βλέπω πολύ υψηλό».

Σχετικά με την προσπάθεια για επαναπατρισμό 1,5 δισ. ευρώ που έφυγαν σε ξένες τράπεζες, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος.

«Περιμένω περισσότερα. Περιμένω να συνεχιστεί η τάση αυτή και θα συνεχιστεί δεδομένου ότι σταδιακά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και άρα στο πιστωτικό σύστημα. Και περιμένω και από το πιστωτικό σύστημα στον βαθμό που οι καταθέσεις που είναι ένα βασικό ποδάρι που στηρίζονται, πηγαίνουνε καλά , να ενεργοποιηθεί και στην κατεύθυνση τω χορηγήσεων και να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να μπορεί να το κάνει. Και να το κάνει τώρα. Όχι μετά από τρία χρόνια. Μετά από τρία χρόνια θα έχει πετάξει το πουλί».

Πηγή Newsbeast.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης