Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο τραπέζι ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

18 Αύγουστος 2011
Στο τραπέζι ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα «μπουν στο τραπέζι» από τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, και Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτάσεις για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τον οποίο επιθυμούν τόσο το Παρίσι όσο και το Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, «σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τη σύνοδο κορυφής Σαρκοζί-Μέρκελ την Τρίτη, οι Φρανσουά Μπαρουέν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα κάνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου στους ομολόγους τους μια πρόταση για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές».

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν «πολύ σύντομα (...) για να υλοποιήσουν τις φιλόδοξες αποφάσεις που ελήφθησαν» από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ «πρωτίστως όσον αφορά την εναρμόνιση του φόρου στις εταιρείες» στις δύο πλευρές του Ρήνου, αλλά και για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, προσθέτει το υπουργείο.

Κατά την ολοκλήρωση της διμερούς τους συνόδου κορυφής για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσαν ότι θα προτείνουν το Σεπτέμβριο η ΕΕ να θεσπίσει έναν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης