Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ετοιμάζεται τροπολογία που προβλέπει παράταση 1 έτους για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον προηγούμενο επενδυτικό νόμο

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

11 Αυγούστου, 2011

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μωραΐτης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, σύμφωνα με την οποία θα εγκρίνεται παράταση 1 έτους σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο 3299/2004. Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για μια «κίνηση η οποία θα δώσει σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις και αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Τσακίρης ενημέρωσε τον κ. Μωραϊτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της χώρας και τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των ξενοδόχων στην υλοποίηση επενδύσεων στον κλάδο. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσακίρης παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός τομέας σε ολόκληρη τη χώρα και επισήμανε τη σημασία του κλάδου για την εθνική οικονομία.

Ο υφυπουργός παρουσίασε τα μέτρα του Υπουργείου για την ενίσχυση της ρευστότητας των επενδύσεων και για την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου, ο οποίος αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, καταργώντας τις επιτροπές και τις χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός στη συνάντηση «το 2010 δώσαμε 920 εκ € στο πλαίσιο του προηγούμενου Επενδυτικού Νόμου, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουμε ήδη δώσει 850 εκ €. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε συνολικά άνω του 1 δις € στην αγορά έως το τέλος του έτους, ενισχύοντας τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, έως το τέλος του 2011 θα έχουμε δώσει συνολικά περισσότερα από 2 δις €, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που δόθηκε κατά το διάστημα 2004-2009. Παρά τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας ήδη έχουμε επιτύχει την αποπληρωμή δεκάδων επενδύσεων, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας».

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης