Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκτίναξη» στα 308 εκατ. ευρώ των βεβαιωθέντων φόρων

20 Φεβρουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σαφείς ενδείξεις ότι «αφυπνίζεται» ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και υπάρχει η δυνατότητα ορθής εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Τον Ιανουάριο το σύνολο των βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από τους φορολογικούς ελέγχους ανήλθε σε 308,44 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 639% σε σύγκριση με τα μόλις 41,74 εκατ. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σαφείς ενδείξεις ότι «αφυπνίζεται» ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και υπάρχει η δυνατότητα ορθής εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Τον Ιανουάριο το σύνολο των βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από τους φορολογικούς ελέγχους ανήλθε σε 308,44 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 639% σε σύγκριση με τα μόλις 41,74 εκατ. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Σύμφωνα, επίσης, με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη και τον υφυπουργό Αντ. Μπέζα, σε ορισμένες ελεγκτικές υπηρεσίες, όπως η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, καταγράφεται ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 450.240,6%! Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί βάσιμη αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση ενός μηχανισμού που –σε πλείστες όσες περιπτώσεις– είχε αδρανοποιηθεί ως προς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η ηγεσία του υπουργείου δίδει εφέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιστροφή της εικόνας στα έσοδα, με δεδομένες τις επικείμενες επισημάνσεις την προσεχή Τετάρτη από την Κομισιόν, ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης βρίσκεται μεν σε «καλό δρόμο», αλλά πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο Προϋπολογισμός για να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Πηγή expresΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης