Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σκέψεις για υπολογισμό του ΦΜΑΠ με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες

17 Φεβρουάριος 2006
  • Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ οι αντικειμενικές τιμές και τα αφορολόγητα όρια του 2005 (όχι οι νέες τιμές που ισχύουν από 1-1-2006) και να υπάρξει μία αύξηση στο φόρο που προκύπτει για τους υπόχρεους ΦΜΑΠ, η οποία θα είναι μικρότερη από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.....

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ οι αντικειμενικές τιμές και τα αφορολόγητα όρια του 2005 (όχι οι νέες τιμές που ισχύουν από 1-1-2006) και να υπάρξει μία αύξηση στο φόρο που προκύπτει για τους υπόχρεους ΦΜΑΠ, η οποία θα είναι μικρότερη από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επισημαίνοντας επίσης τα εξής:

Πρόκειται για ένα προσανατολισμό, ο οποίος είναι σύμφωνος με το πλαίσιο της πρότασης που έχει κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σχετικά με το ΦΜΑΠ, για να αποφευχθούν οι παρενέργειες από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.

Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι στο ΦΜΑΠ θα υπάγονται μόνο όσοι ιδιοκτήτες υπάγονταν και πέρυσι και δεν θα προστεθούν νέοι λόγω της αύξησης των αντικειμενικών τιμών. Επιπλέον, θα διευκολυνθούν οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες στην υποβολή των δηλώσεων ΦΜΑΠ. Οι τελικές λεπτομέρειες της απόφασης της Κυβέρνησης θα ανακοινωθούν σε σύντομο διάστημα.

Πηγή Ναυτεμπορική

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης