Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιχειρήσεις: Ενεση ρευστότητας 200 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Ενίσχυση της ρευστότητας 20.000 επιχειρήσεων με 200 εκατ. ευρώ επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέσα από το πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ με στόχο τη διατήρηση θέσεων απασχόλησης.

Ταυτόχρονα ξεκινά από τις 15 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ που ενισχύει κατά 50% νέους και νέες καινοτόμους επιχειρηματίες.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν ο υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Θ. Μωραϊτης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» όπως είπαν αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση και δραστηριοποιούνται στους κλάδους μεταποίησης, πράσινης οικονομίας, οικοδομής, μεταφορών – αποθήκευσης και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Θα ενισχύονται το 50% του μισθοδοτικού κόστους και μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Αφορά επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν την τελευταία πενταετία, απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο και δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις άνω των 200.000 ευρώ την τελευταία τριετία.

Η κάθε επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δεσμεύεται για τη διατήρηση ή την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της.

Οι διαδικασίες δε θα είναι γραφειοκρατικές και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης