Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος με 155 "ναι"

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος με 155 "ναι"              
 
Με 155 «ναι» επί της αρχής πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα πρωτοφανή επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. «Όχι» επί της αρχής ψήφισε η ΝΔ, όπως και η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία την Τετάρτη υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο. Καταψήφισε τα άρθρα για τις αποκρατικοποιήσεις η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, ενώ τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίσθηκαν και από τους βουλευτές της ΝΔ, πλην των Π.Καμμένου και Σπ.Γαληνού, που είπαν «όχι» σε όλα, κόντρα στην κομματική γραμμή. Κόντρα Σαμαρά - Βενιζέλου για τις 180 ψήφους για το Μνημόνιο 2.

    Σήμερα, το θέμα της συνεννόησης "άνοιξε" και πάλι στην Ολομέλεια, με τον κ. Βενιζέλο να ζητεί να δοθεί από την ΝΔ ξεκάθαρο το μήνυμα της σύμπνοιας ενόψει και της συνεδρίασης της Ευρωομάδας.

    "Με άφησε κατάπληκτο η αναφορά του μετριοπαθούς και υπεύθυνου συναδέλφου από την ΝΔ πως το ΠΑΣΟΚ, που ψηφίζει μόνο του, πρέπει να προσέξει γιατί αν αποτύχει στην εφαρμογή αυτού - που δεν ψηφίζει η ΝΔ - θα αποτύχει και θα καταστραφεί η χώρα" είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

    "Είμαι απολύτως σαφής. Εμείς στο νομοσχέδιο συμφωνούμε επί της αρχής σε τρία κεφάλαια από τα έξι (για τις αποκρατικοποιήσεις, για το Δίκαιο της επιφανείας και για τη μείωση των δαπανών) κι ενώ δεν συμφωνούμε στα υπόλοιπα τρία που και ο ίδιος ο υπουργός με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο δεν συμφωνεί κι ο ίδιος, απαιτεί από την ΝΔ να συμμετάσχει σε αυτό", απάντησε ο κ. Χατζηδάκης.

    Α. Σαμαράς: "Θα καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2 αν δεν αλλάξετε κατεύθυνση"

    "Σας το λέμε ξεκάθαρα και σας το λέμε από τώρα για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής σας θα το καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2. Και με 180 και με 250 και με 300 ψήφους να το φέρετε".

    Με αυτή τη χαρακτηριστική αποστροφή ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε στη Βουλή κατά την συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νέα δανειακή σύμβαση και απαιτήσει να υπερψηφιστεί με 180 βουλευτές.

    Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αντισυνταγματικό χαρακτήρα μιας τέτοιας απόφασης, πρόσθεσε ότι "αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη πολιτική αστάθεια και εκτροπή".  

Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης