Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξαιρούνται τα «μπλοκάκια» από το «χαράτσι»

  • Και επιπλέον αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά
Τρεις σημαντικές αλλαγές στον εφαρμοστικό νομο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου προανήγγειλε πριν από λίγο στην βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος

1. Καταρχήν, διευκρίνισε ότι νέοι επαγγελματίες, που έχουν κάνει έναρξη εργασίας σε περίοδο μικρότερη από 5 χρόνια, δεν θα επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος. Τόνισε επίσης ότι είναι πιθανό να προχωρήσει και σε ειδική ρύθμιση που θα διασφαλίζει ότι νέοι, που απλώς έχουν ένα μπλοκάκι για μισθωτική εργασία θα εξαιρεθούν επίσης από το τέλος επιτηδεύματος

2. Θα προβλεφτεί επίσης ότι το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου στην φορολογία εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο τέκνα, κατά 12.500 ευρώ αν έχει τρία τέκνα και για τα επιπλέον των τριών κατά 2.500 ευρώ για κάθε τέκνο.

3. Στην εισφορά αλληλεγγύης, τον λεγόμενο κεφαλικό φόρο, δεν θα συνυπολογίζεται και άρα δεν θα επιβαρύνεται το αναπηρικό επίδομα. Όμως στο ανώτατο κλιμάκιο 5% του φόρου θα ενταχθούν εκτος από τους βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες και οι εξής: οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, οι Πρόεδροι και οι Διοικητές και Υποδιοικητές των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, και τα μέλη των Ανεξαρτήτων ή Ρυθμιστικών Αρχών.


Πηγή Newsbeast.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης