Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για αφορολόγητο αποθεματικό

14 Φεβρουάριος 2006
  • Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να προβούν σε σχηματισμό αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων για τη χρήση 2004 μετά τη λήξη ( τον περασμένο Μάιο) της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2005. Από τις διατάξεις του νόμου προβλέπεται ρητά η δυνατότητα σχηματισμού αυτού μέχρι το χρόνο υποβολής της εμπρόθεσμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Μάιος 2005)....

Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να προβούν σε σχηματισμό αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων για τη χρήση 2004 μετά τη λήξη ( τον περασμένο Μάιο) της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2005. Από τις διατάξεις του νόμου προβλέπεται ρητά η δυνατότητα σχηματισμού αυτού μέχρι το χρόνο υποβολής της εμπρόθεσμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Μάιος 2005).
Αυτό επισημαίνεται σε εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υφυτπουργό Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα. Με αυτήν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. καλούνται, κατά την παραλαβή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος διαχειριστικής χρήσης 2004, να προβαίνουν στη διαγραφή του ποσού του αφορολόγητου αποθεματικού που εμφανίζεται στη δήλωση και στη φορολόγηση αυτού.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου διευκρινίζεται ακόμη πως με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 3427/2005 ορίζεται ότι η δυνατότητα σχηματισμού ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων, καταργείται για εισοδήματα που προκύπτουν από την 1η Ιανουαρίου 2005 και μετά, καθώς και για κέρδη που προκύπτουν από ισολογισμούς που κλείνουν από την ίδια ημερομηνία και μετά.

Τήν Σχετική απόφαση μπορείτε να την δείτε εδώ.

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5482

Πηγή expres

 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης