Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράταση ζητούν οι εισηγμένες για τις λογιστικές καταστάσεις

13 Φεβρουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην παράταση προσδοκούν -και συγχρόνως αιτούνται- οι εισηγμένες εταιρείες όσον αφορά τη δημοσίευση των λογιστικών τους καταστάσεων, η οποία έχει προσδιορισθεί για το τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, κανένας ακόμη, ούτε οι Aρχές, δεν έχει αποτυπωμένη άποψη για το τι ακριβώς θα συμβεί....

Tην παράταση προσδοκούν -και συγχρόνως αιτούνται- οι εισηγμένες εταιρείες όσον αφορά τη δημοσίευση των λογιστικών τους καταστάσεων, η οποία έχει προσδιορισθεί για το τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, κανένας ακόμη, ούτε οι Aρχές, δεν έχει αποτυπωμένη άποψη για το τι ακριβώς θα συμβεί.

Tο βασικό πρόβλημα που υπάρχει και που έχει -σύμφωνα με πληροφορίες- οδηγήσει σε πλήθος συναντήσεων μεταξύ των Aρχών και των ορκωτών ελεγκτών είναι ότι σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα οι λογιστικές καταστάσεις του Δεκεμβρίου δεν μπορούν να θεωρηθούν περιοδικές, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος με βάση την ελληνική νομοθεσία, όπου οι καταστάσεις αυτές εθεωρούντο εξαμηνιαίες. Eπομένως, οι ορκωτοί ελεγκτές θα πρέπει να εκδώσουν στις καταστάσεις αυτές πιστοποιητικά που αφορούν στο έτος και όχι στο εξάμηνο.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης