Έλεγχοι ΔΟΥ σε επιτηδευματίες-επιχειρήσεις με μεγάλο κύκλο εργασιών

Οικονομικές Ειδήσεις

13 Φεβρουάριος 2006
Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που δεν προχώρησαν στην υποβολή των δηλώσεων πελατών-προμηθευτών για τα έτη 2003-2004, προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, έχοντας δώσει εντολή στις επιμέρους ΔΟΥ, να ελέγξουν με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών. ... Taxheaven.gr


Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που δεν προχώρησαν στην υποβολή των δηλώσεων πελατών-προμηθευτών για τα έτη 2003-2004, προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, έχοντας δώσει εντολή στις επιμέρους ΔΟΥ, να ελέγξουν με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών.
Kαθώς έληξε την προηγούμενη Παρασκευή και η νέα παράταση για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων πελατών - προμηθευτών για το έτος 2003, και η κανονική προθεσμία για το έτος 2004, οι ΔΟΥ θα προχωρήσουν σε διασταυρώσεις στοιχείων με βάση και τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος των επιτηδευματιών και επιχειρήσεων για τα εν λόγω έτη.

Οι ΔΟΥ έχουν εντολή να ελέγξουν κατά προτεραιότητα τις επιχειρήσεις αυτές που έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών. Από την διασταύρωση στοιχείων θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις απέκρυψαν εισοδήματα για τα έτη 2003-2004, και εάν όντως διαπιστωθεί κάτι τέτοιο τότε θα κληθούν να πληρώσουν τον αντίστοιχο φόρο αλλά και το προβλεπόμενο πρόστιμο για απόκρυψη εισοδημάτων, ενώ παράλληλα θα ελεγχθεί εάν οι επιχειρήσεις αυτές έχουν άλλα χρέη προς το Δημόσιο.

Πηγή expres