Αλλάζει η φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλάζει η φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων

13 Φεβρουάριος 2006 -- Σχόλια

Σε μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται από τη χώρα μας στα Ι.Χ. –ιδίως στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα– με τη σταδιακή προσαρμογή της στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Eνωση, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας.
Οι αλλαγές αυτές, βάσει και των Οδηγιών για μειωμένους ρύπους, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της επιτροπής που συνεστήθη για την τροποποίηση του Τελωνειακού Κώδικα και η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της εντός του Φεβρουαρίου. Η έγκριση για τις αλλαγές στον Κώδικα έχει ήδη δοθεί από τον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη και τον υφυπουργό Αντ. Μπέζα.

Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι η αποφυγή των μελλοντικών προστίμων για τη μη προσαρμογή στα κοινοτικά δεδομένα και η αύξηση των εσόδων από την «τόνωση» της αγοράς μπορούν να υπεραντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων από τη μείωση της φορολογίας.

Η επιτροπή θα επανεξετάσει, επίσης, τον χρόνο αποχαρακτηρισμού των ταξί (με συγκρατημένη μείωσή του από τη 10ετία που ισχύει σήμερα), καθώς και το θέμα δασμολογικής κατάταξης των διπλοκάμπινων αυτοκινήτων. Παράλληλα, το υπουργείο προχωρεί στη ριζική τροποποίηση του Τελωνειακού Οργανισμού, ορίζοντας ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν θα μπορούν να παραμένουν άνω των τριών ετών στα συνοριακά και στα τρία μεγάλα τελωνεία της χώρας.

Πηγή expres

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone