Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μόλις το 25% των ληξιπρόθεσμων οφειλών εισέπραξαν οι 3 μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. της χώρας

  • Οι τρεις μεγαλύτερες εφορίες «ενοχοποιούνται» από το Yπουργείο Οικονομικών για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες μόλις το 25% των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που «λιμνάζουν» στις εφορίες αυτές έχει κλείσει μέχρι τις 30.5.2011.

Mε βάση τα ίδια στοιχεία η ΦΑΕΕ Αθηνών έχει κλείσει τις 970 από τις 3.229 υποθέσεις (23%), η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης τις 314 από τις 1.258 (περίπου 20%) και η ΦΑΕ Πειραιά τις 598 από τις 1.171 (33,8%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανέλεγκτες υποθέσεις στις εφορίες όλης της χώρας ξεπερνούν τις 209.000.

Το Yπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στο internet αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης των ΔΟΥ στον χειρισμό υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου. Οι υποθέσεις που αναφέρονται αφορούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων για διάπραξη φορολογικών παραβάσεων.

Οι δεκάδες πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν για κάθε ΔΟΥ τα στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, του τελευταίου δεκαημέρου, και τα αποτελέσματα στους χειρισμούς κάθε υπόθεσης από την 1-1-2011. Σε ξεχωριστό πίνακα αναφέρονται τα αποτελέσματα ανά ημέρα για όλες τις ΔΟΥ.

Εν τω μεταξύ, σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται αυτές τις ημέρες οι φορολογούμενοι που ζητούν από τις εφορίες κλειδαρίθμους για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τρεις και τέσσερις επισκέψεις για να λάβουν τον κλειδάριθμο αφού τη μια δεν λειτουργεί το «σύστημα» για τεχνικούς λόγους, την άλλη τελειώνει το ωράριο εντός του οποίου χορηγούνται κλειδάριθμοι, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να επισκεφθούν κάποια άλλη εφορία που είχαν «ανοίξει» κάποτε βιβλία.

Πηγή: www.express.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης