Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με «δεσμεύσεις» η Ελλάδα θα δεχθεί νέα βοήθεια 65 δισ. από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

  • Η Ε.Ε. εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί επιπλέον βοήθεια ύψους 65 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο «πηγές πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις»
Με «δεσμεύσεις» η Ελλάδα θα δεχθεί νέα βοήθεια 65 δισ. από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

 Η Ε.Ε. εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί επιπλέον βοήθεια ύψους 65 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο «πηγές πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νέο δάνειο θα δοθεί από Ε.Ε. και ΔΝΤ, όπως και αυτό των 110 δισ. ευρώ, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει η Αθήνα να δεχθεί την «ύπαρξη και ξένων εμπειρογνωμόνων στον ειδικό οργανισμό που θα φέρει σε πέρας τις εξαγγελθείσες αποκρατικοποιήσεις».

Oσο για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι –ουσιαστικά εκφράζοντας την άποψη της τράπεζας– επανέλαβε ότι «ο όρος ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί ένα παραμύθι που κανείς δεν κατανοεί». Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε «θανατική ποινή» για την οικονομία της χώρας. «Αυτοί που δεν σέβονται τους κανόνες θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτό συμβαίνει όταν οι χώρες συμφωνούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Αναδιάρθρωση του χρέους ή έξοδος της χώρας από το ευρώ, όμως, θα ήταν σαν θανατική ποινή, την οποία έχουμε καταργήσει στην Ευρωπαϊκή Eνωση», τόνισε το μέλος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «επιπλέον, η αναδιάρθρωση ή η χρεοκοπία δεν θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα».

 
Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης