Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έκτακτα μέτρα 1,2 δισ. ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας.

26 Μάιου 2011 Σχόλια
  • Έκτακτα μέτρα 1,230 δισ. προωθεί το Υπουργείο Εργασίας για την εξοικονόμηση επιπλέον των 1,5 δισ. - που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός για το 2011 - με στόχο να εξοικονομηθούν συνολικά 2,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011.
Έκτακτα μέτρα 1,2 δισ. ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας.

Έκτακτα μέτρα 1,230 δισ. προωθεί το Υπουργείο Εργασίας για την εξοικονόμηση επιπλέον των 1,5 δισ. - που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός για το 2011 - με στόχο να εξοικονομηθούν συνολικά 2,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011.

Τα μέτρα θα κοστολογηθούν και θα οριστικοποιηθούν ως το τέλος της εβδομάδας, μετά από διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα.

Οι παρεμβάσεις είναι στοχευμένες και αφορούν εξίσου το σκέλος των δαπανών, όσο και εκείνο των εσόδων.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας προσδοκά την εξοικονόμηση 260 εκατ. ευρώ από την εντατικοποίηση των ενεργειών για τον εξορθολογισμό των φαρμακευτικών δαπανών και των δαπανών υγείας και επιπλέον 100 εκατ. από δράσεις που θα αναληφθούν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η επέκταση της λίστας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και η έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Ακόμη 700 εκατομμύρια αναμένεται να εξοικονομηθούν από τον εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων, κυρίως του ΟΑΕΔ και την ενοποίηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Ακόμη 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να αποφέρει η επιβολή έκτακτης εισφοράς από 1ης Σεπτεμβρίου, στις κύριες συντάξεις, που είναι πάνω από 1.700 ευρώ και της ειδικής εισφοράς που θα κληθούν να πληρώσουν συνταξιούχοι κάτω από 60 ετών, οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ και έχουν κάνει χρήση της εθελούσιας εξόδου.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις αναγκαστικής απόλυσης, αποστρατείας κ.λ.π.

Κλιμακωτή εισφορά 3% έως 10% θα επιβληθεί και στις επικουρικές συντάξεις από 300 ευρώ και άνω.

Ως προς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το 2012 - 2015, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την εξοικονόμηση επιπλέον 6,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 3,6 δισ. ευρώ θα είναι από μείωση δαπανών και 3,1 δισ. από αύξηση εσόδων.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας η αύξηση των εσόδων θα προέλθει από τη μείωση της ανασφάλιστης εργασίας, από το 26% στο 16% και ένα σημαντικό ποσό από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κινητής και ακίνητης των ασφαλιστικών Ταμείων.

Περί τα 800 εκατ. αναμένεται να εισπραχθούν από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, κατά 0,3% στον ιδιωτικό τομέα και κατά 1% στο Δημόσιο.

Στον τομέα του περιορισμού των δαπανών, εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ αναμένεται από την μείωση των επικουρικών, 600 εκατ. από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων και 200 εκατ. από τη μείωση του εφάπαξ στα ελλειμματικά Ταμεία, που θα ξεκινήσει από το 2012.

Περί τα 600 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αποδώσει η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας, ενώ το Υπουργείο Εργασίας ελπίζει στην εξοικονόμηση ακόμη 300 εκατ. από την αναμόρφωση της επιδοματικής πολιτικής.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης