Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ολι Ρεν: «Καλοδεχούμενες οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν… φθάνουν όμως μόνο αυτές»

Ολι Ρεν: «Καλοδεχούμενες οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν… φθάνουν όμως μόνο αυτές»              
 
ΤA επιπρόσθετα μέτρα και οι ιδιωτικοποιήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκάλεσαν την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, όμως, απέφυγε να αποφανθεί επί της ουσίας.
Απαντώντας χθες σε μία σειρά ερωτήσεων, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο επίπεδο του 7,5% του ΑΕΠ το 2011, λαμβάνοντας όλα τα επιπρόσθετα μέτρα.
Η Επιτροπή, πρόσθεσε ο Αμαντέο Αλταφάιγ, καλωσορίζει επίσης την απόφαση για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις. Απέφυγε, όμως, να επεκταθεί σε περαιτέρω σχόλια και περιορίστηκε στη διευκρίνιση ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος φρόντισε να επισημάνει ότι οι δηλώσεις του Ολι Ρεν στη Βιέννη δεν μεταφέρθηκαν σωστά από ένα πρακτορείο ειδήσεων (Ρόιτερς). Ο επίτροπος δεν δήλωσε ποτέ ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα είπε ο Α. Αλταφάιγ. Αυτό που δήλωσε είναι ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει τη χώρα να αντλήσει μέχρι και 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού χρέους. Δεν αμφισβήτησε, λοιπόν, τη δυνατότητα των ελληνικών αρχών ως προς την υλοποίηση του προγράμματος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, για τον οποίο είναι σημαντικό να ξεκινήσει το πρόγραμμα άμεσα. «Αυτό που καλωσορίζουμε είναι η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών για επιπρόσθετα μέτρα, για μείωση του ελλείμματος το 2011 και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις», κατέληξε ο Α. Αλταφάιγ, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει για το τι θα γίνει με την επόμενη δόση που θα βασίζεται στην αξιολόγηση. Aλλωστε, «κάθε εκταμίευσης προηγείται αξιολόγηση»...  

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης