Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ολι Ρεν: «Καλοδεχούμενες οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν… φθάνουν όμως μόνο αυτές»

25 Μάιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Ολι Ρεν: «Καλοδεχούμενες οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν… φθάνουν όμως μόνο αυτές»              
 
ΤA επιπρόσθετα μέτρα και οι ιδιωτικοποιήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκάλεσαν την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, όμως, απέφυγε να αποφανθεί επί της ουσίας.
Απαντώντας χθες σε μία σειρά ερωτήσεων, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο επίπεδο του 7,5% του ΑΕΠ το 2011, λαμβάνοντας όλα τα επιπρόσθετα μέτρα.
Η Επιτροπή, πρόσθεσε ο Αμαντέο Αλταφάιγ, καλωσορίζει επίσης την απόφαση για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις. Απέφυγε, όμως, να επεκταθεί σε περαιτέρω σχόλια και περιορίστηκε στη διευκρίνιση ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος φρόντισε να επισημάνει ότι οι δηλώσεις του Ολι Ρεν στη Βιέννη δεν μεταφέρθηκαν σωστά από ένα πρακτορείο ειδήσεων (Ρόιτερς). Ο επίτροπος δεν δήλωσε ποτέ ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα είπε ο Α. Αλταφάιγ. Αυτό που δήλωσε είναι ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει τη χώρα να αντλήσει μέχρι και 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού χρέους. Δεν αμφισβήτησε, λοιπόν, τη δυνατότητα των ελληνικών αρχών ως προς την υλοποίηση του προγράμματος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, για τον οποίο είναι σημαντικό να ξεκινήσει το πρόγραμμα άμεσα. «Αυτό που καλωσορίζουμε είναι η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών για επιπρόσθετα μέτρα, για μείωση του ελλείμματος το 2011 και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις», κατέληξε ο Α. Αλταφάιγ, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει για το τι θα γίνει με την επόμενη δόση που θα βασίζεται στην αξιολόγηση. Aλλωστε, «κάθε εκταμίευσης προηγείται αξιολόγηση»...  

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης