Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές σε αφορολόγητα όρια εξετάζει η κυβέρνηση.

23 Μάιου 2011 Σχόλια
Αλλαγές σε αφορολόγητα όρια εξετάζει η κυβέρνηση.

Η MIKPH πρόοδος σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής και το σοβαρό πρόβλημα που σημειώνεται στην αύξηση των εσόδων οδηγούν το Yπουργείο Οικονομικών σε επανεξέταση των αφορολόγητων ορίων. Υπό την πίεση και της τρόικας εξετάζεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τα φυσικά πρόσωπα και κατάργησή του για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η επιβολή τεκμηρίων δεν φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της τρόικας.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται σε υπηρεσιακό επίπεδο κυβέρνηση και τρόικα «στοχεύει» στους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα κάτω ή πολύ κοντά στο αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ. Μελετάται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 5% μέχρι το εισόδημα των 10.500.
Αλλαγές εξετάζονται και στη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν ακίνητα σε ακριβές περιοχές της χώρας, με αντικειμενική τιμή ζώνης που ξεπερνά τα 4.000 ή 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης