Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οριστικοποιήθηκαν τα κριτήρια ένταξης στη λίστα των ΒΑΕ

Στα κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασιστεί ποιες ομάδες θα μπουν, θα παραμείνουν ή θα βγουν από τη λίστα νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κατέληξε χθες η αρμόδια επιτροπή. Ακόμη εξετάστηκαν και δεκάδες αιτήματα των κοινωνικών εταίρων για την ένταξη κλάδων στη λίστα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η επιτροπή θα λάβει υπόψη της τα εξής κριτήρια:

– κυλιόμενο ωράριο, κυρίως νυχτερινό.

– ειδικότητες που σύμφωνα με εκθέσεις επηρεάζονται από καρκινογόνους και βιολογικούς παράγοντες,

– οι κλάδοι που έχουν να κάνουν με εργασία σε μεγάλος ύψος ή σε μεγάλο βάθος.

– η εργασία στην ύπαιθρο,

– η έκθεση σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Oσον αφορά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, αυτοί που αναμένεται να ενταχθούν είναι: νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι σε μικροβιολογικά εργαστήρια, μάγειρες, προσωπικό καθαριότητας, εργαζόμενοι σε νεκροταφεία, κηπουροί, οικοδόμοι, εργαζόμενοι σε κέντρα επεξεργασίας λυμάτων, εργαζόμενοι σε ναύσταθμους.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα επεξεργαστεί τη νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών και θα πρέπει να παραδώσει την αρχική της προσέγγιση ως τις 15 Ιουνίου και το τελικό πόρισμα ως την 1η Ιουλίου.
Πηγή: www.express.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης