Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ριζικές αλλαγές του πειθαρχικού δικαίου στο Δημόσιο

  • Σαρωτικές αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί το Yπουργείο Εσωτερικών με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου.
Η πιο σημαντική τροποποίηση προβλέπει ότι δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι έχουν στον φάκελό τους σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, στην περίπτωση που οι υπηρεσίες τους κλείσουν ή συγχωνευθούν, δεν θα έχουν το δικαίωμα μετάταξης. Σε μία τέτοια περίπτωση κινδυνεύουν ακόμη και με απόλυση.

Τις παραπάνω διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που ψηφίστηκε χθες.

Η διάταξη θα προβλέπει ότι για τους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα δεν θα ισχύει η κρίση - αξιολόγηση του ΑΣΕΠ ώστε να μεταταχθούν. Θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, ενώ θα υπάρχει κλιμάκωση των πειθαρχικών αδικημάτων ανάλογα με τη σοβαρότητά τους. Μία ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τη νέα σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων στα οποία δεν θα μετέχουν εργαζόμενοι από τον ίδιο χώρο.

Στο θέμα των απολύσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που επισήμανε πως η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση αφού τρεις διαφορετικοί υπουργοί, οι κ. Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης και Πάγκαλος, λένε διαφορετικά πράγματα. Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους και ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή έως το 2015 θα φύγουν 150.000 εργαζόμενοι μέσω των συνταξιοδοτήσεων και των εθελοντικών αποχωρήσεων όπου χρειαστεί να υπάρξουν. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα ανέρχεται στις 670.000.

Πηγή: www.express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης