Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΥΠΟΙΚ: Το έλλειμμα θα αυξηθεί εάν εφαρμοσθεί το πρόγραμμα "Ζάππειο ΙΙ"

  • Στα 36,034 δισ. ευρώ, στα επίπεδα του 2009 με την κυβέρνηση της ΝΔ, θα επανέλθει το έλλειμμα σε ένα χρόνο, εάν εφαρμοσθεί το πρόγραμμα "Ζάππειο ΙΙ" που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Αυτό υποστήριζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους, στην περίπτωση υλοποίησης των μέτρων αυτών, στα 24,184 δισ. ευρώ του ελλείμματος στο τέλος του 2010, θα προστεθούν επιπλέον 11,850 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι ανέλυσαν το πρόγραμμα που πρότεινε ο κ. Σαμαράς, το έλλειμμα θα επιβαρυνθεί κατά 17,1 δισ. ευρώ και θα ελαφρυνθεί κατά 5,25 δις. ευρώ.

    Οι επιβαρύνσεις στο έλλειμμα, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα προέλθουν από τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για τα κέρδη των επιχειρήσεων στο 15% (+1 δισ. ευρώ), την εφαρμογή συντελεστή 15% για τη φορολογία των μερισμάτων (+2 δισ. ευρώ), τη μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα από το 45% στο 40% (+100 εκατ. ευρώ), τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ (+4 δισ. ευρώ), την αφαίρεση του επιπλέον ΕΦΚ στα καύσιμα που επιβλήθηκε επί ΠΑΣΟΚ (+850 εκατ. ευρώ), τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών (+3,8 δισ. ευρώ), την επιδότηση του επιτοκίου για την α΄ κατοικία (+1,2 δισ. ευρώ), το ΠΔΕ (+1 δισ. ευρώ), την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων (+1,5 δισ. ευρώ) και των πολύτεκνων (+150 εκατ. ευρώ) και τα άλλα αντισταθμιστικά μέτρα (+1,5 δισ. ευρώ).

    Στον αντίποδα, το έλλειμμα μπορεί να μειωθεί από, τα έσοδα από τα αυθαίρετα (-1,5 δισ. ευρώ), το ΕΣΠΑ (-1,35 δισ. ευρώ), το ΠΔΕ (-800 εκατ. ευρώ) και τα έσοδα από την ρευστότητα (-1,6 δισ. ευρώ).  

Πηγή: Express.gr  12/05/11-19:31Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης