Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πριν από το καλοκαίρι η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α.

7 Φεβρουάριου 2006 Σχόλια
  • Nωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω πώλησης ποσοστού 25% - 30% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Π. Τσουπίδης σε ημερίδα για την οικονομία που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής...

Nωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω πώλησης ποσοστού 25% - 30% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Π. Τσουπίδης σε ημερίδα για την οικονομία που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Τσουπίδης τόνισε ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η μετοχοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα γίνει πριν από το καλοκαίρι, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία τόσο των οικονομικών αποτελεσμάτων του οργανισμού για το 2005 όσο και των τραπεζικών του δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα τα προ φόρων κέρδη του Τ.Τ. θα διαμορφωθούν για τη χρήση του 2005 τουλάχιστον στα 181 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις παρουσίασαν για το ίδιο διάστημα ετήσια αύξηση της τάξης του 7,5%, από 4,5% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξής τους το 2004. Το σύνολο των νέων δανείων έφθασαν το 2005 το 1 δισ. ευρώ, ενώ εξομαλύνθηκαν πλήρως και οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων με την υπογραφή νέου κανονιστικού πλαισίου εργασίας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Τ.Τ. πρόσθεσε ότι εξετάζεται από κοινού με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία η αμοιβαία εξαγορά ποσοστού της τάξης του 10%.

Σημειώνεται ότι το Τ.Τ., με δίκτυο 136 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνεται στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζει για την τρέχουσα χρήση η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντλήσει έσοδα για τη μείωση του δημοσίου χρέους της.

Πηγή expresΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης