Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονική διευθέτηση των συναλλαγών των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

27 Απρίλιου 2011 Σχόλια
  • Στην απλοποίηση των εμπορικών συναλλαγών των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω ενοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος μιας στάσης για τις εξαγωγές προσανατολίζεται το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα που θα επιτρέπει στο σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με το εμπόριο και τις συναλλαγές να υποβάλλεται μόνο μία φορά για την εκπλήρωση όλων των θεσμικών - νομικών απαιτήσεων στις διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής και διέλευσης εμπορευμάτων.

Η «ενιαία θυρίδα» εκτέλεσης της συναλλαγής, η οποία ονοματίζεται από το υπουργείο ως «Single Window for exports» ή «Παράθυρο Πληροφορικής» αναμένεται να αποτελέσει ένα προηγμένο μητρώο συμμόρφωσης με τις τελωνειακές απαιτήσεις, αλλά και ένα ικανοποιητικό σύστημα εμπορικής διαχείρισης.

Μέσω του Single Window οι επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν υψηλής προτεραιότητας (fast-track) μεταχείριση κατά την έξοδο των εμπορευμάτων τους, λιγότερα αργοπορημένα φορτία, μείωση σε συμβάντα ασφαλείας, αλλά και βελτιωμένη ασφάλεια και επικοινωνία με τις Αρχές. Έτσι, θα αντιμετωπισθούν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και ο διοικητικός φόρτος και θα υπάρξει απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία θεωρείται σε διεθνές επίπεδο ιδιαίτερα καινοτομική, αφού μόνο τρεις χώρες οι Σουηδία, Σιγκαπούρη και Ολλανδία, μέχρι στιγμής, έχουν κάνει κάτι ανάλογο.

Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης