Αποτελέσματα live αναζήτησης

Θα φορολογούνται οι καταθέσεις στην Ελβετία

22 Απρίλιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η ελβετική κυβέρνηση θα φορολογήσει τις καταθέσεις Ευρωπαίων μη μόνιμων κατοίκων της χώρας, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους.
Οι καταθέσεις αυτές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 700 δισ. ευρώ και αποτελούν το 11% του ΑΕΠ της Ελβετίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκανε το 2005 με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», ελβετικές πήγες διευκρινίζουν ότι τα ονόματα και τα ποσά των καταθέσεων των Ευρωπαίων θα εξακολουθήσουν να μένουν μυστικά, αλλά θα φορολογούνται με ευθύνη της ελβετικής τράπεζας και, πάντοτε ανωνύμως, θα αποδίδονται στην χώρα καταγωγής του καταθέτη.

Προηγουμένως, θα πρέπει να υπογραφεί συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας του. Οι Ευρωπαίοι καταθέτες θα πληρώσουν έναν «φόρο βάσης» για το ποσό των καταθέσεων τους -όχι μεγαλύτερο του 20% της αξίας τους- και ετήσιο φόρο για τα κέρδη από των κάθε είδους τραπεζικών καταθέσεων τους. Τα ποσά θα συγκεντρώνονται στην διεύθυνση Φορολογίας της Ελβετίας η οποία, ανώνυμα, θα τα στέλνει στην χώρα του καταθέτη.

Μέσα στο καλοκαίρι θα υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες με την Βρετανία και την Γερμανία, οι πολίτες των οποίων πιστεύεται ότι έχουν καταθέσεις 95 δισ. και 315 δισ. δολαρίων αντίστοιχα σε ελβετικές τράπεζες. Θα ακολουθήσουν συμφωνίες με την Ιταλία και την Γαλλία, σύμφωνα με τις ελβετικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ενδεικτικά ότι η Γερμανία θα εισπράξει περί τα 50 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο.  
 
Ελβετικές πηγές υπολογίζουν ότι οι «μυστικές και μη φορολογούμενες» καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες φθάνουν τα 30 δισ. δολάρια. Αν, όπως πιστεύουν, υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση με όρους ανάλογους εκείνων που συμφωνήθηκαν με την Βρετανία, η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων θα αποδώσει περί τα δύο δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο.




Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης