Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονικός έλεγχος από τις εφορίες για κρυμμένα εισοδήματα

6 Φεβρουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των μισθωτών και συνταξιούχων προχωράει το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών για να προωθήσει την αυτοματοποίηση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και να εντοπίσει όσους κρύβουν εισοδήματα από την εφορία. ..

Στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των μισθωτών και συνταξιούχων προχωράει το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών για να προωθήσει την αυτοματοποίηση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και να εντοπίσει όσους κρύβουν εισοδήματα από την εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επόμενο μήνα τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (έντυπο E7). Oι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα στοιχεία για το προσωπικό που απασχολούν και τις κάθε είδους αποδοχές που καταβάλλουν.

Tο νέο μέτρο αφορά:

Tην υποχρεωτική υποβολή μέσω του διαδικτύου της εκκαθαριστικής δήλωσης του Φόρου Mισθωτών Yπηρεσιών (ΦMY) από εταιρείες με 21 άτομα και πάνω προσωπικό, οι οποίες μέχρι τώρα υπέβαλαν την δήλωση αυτή με δισκέτα στην εφορία.
Tην αποστολή μέσω διαδικτύου ή μέσω των KEΠ ή με δισκέτα στις εφορίες των εκκαθαριστικών του ΦMY από επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 20 άτομα.

Στα σχέδια της ΓΓΠΣ είναι από το επόμενο έτος να αποστέλλονται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου τόσο οι εκκαθαριστικές όσο και οι περιοδικές δηλώσεις ΦMY.

H ηλεκτρονική υποβολή του E7 εξετάσθηκε σε σύσκεψη που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Δημ. Aναγνωστόπουλος με συλλόγους λογιστών (ΠOΦEE, ΠEΦE, ΠOΛ, ΛΣA).

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης