Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τακτοποιούνται τα αυθαίρετα.

21 Απρίλιου 2011 Σχόλια
  • Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός είναι ότι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων.
Τακτοποιούνται τα αυθαίρετα

Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός είναι ότι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων.


Φόρμουλα για την… τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα αναζητήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει αφενός την είσπραξη των προστίμων που σήμερα είναι πολύ υψηλά και αφετέρου να διασφαλίσει τους κατόχους αυθαιρέτων που θα μπουν στη ρύθμιση ότι στο μέλλον δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κατεδάφισης.

Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός είναι ότι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων.

Επίσης ανέφερε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μπει σε ένα καθεστώς νομιμοποίησης, γιατί υπάρχει συνταγματικό κόλλημα αλλά και σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις ενστάσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, είπε ότι «υπάρχει διαφορά τόνου και όχι διαφορά ουσίας».

«Έχουμε διάθεση να καταλήξουμε σε μια λύση και να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν όσο αφορά τα αυθαίρετα», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή Ελευθεροτυπία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης