Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση Υ.Ο. - Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά τη συνεδρίαση της ειδικής νομοπαρασκευστικής επιτροπής για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : [email protected]

   
Αθήνα, 20 Απριλίου 2011

   
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΚΒΣ)

   
Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) είναι ένας αναχρονισμός, προσθέτει βάρη στις επιχειρήσεις και επιτρέπει την αυθαιρεσία και την διακριτική μεταχείριση. Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα τον καταργήσει.

Πιστοί σ’ αυτή την προγραμματική δέσμευσή μας, ξεκινήσαμε με την σύσταση μιας Επιτροπής, η οποία έχει θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την κατάργηση του Κ.Β.Σ. και την ενσωμάτωση των όποιων χρήσιμων διατάξεων υπάρχουν στη φορολογική νομοθεσία.

Είναι σημαντικό ότι σε αυτή την Επιτροπή, από την αρχή, συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, των φορέων της αγοράς, για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του βάρους που υπάρχει αυτή την στιγμή στις επιχειρήσεις. Γιατί στόχος μας είναι ακριβώς να μειωθεί αυτό το βάρος και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, για μία υγιή σχέση μεταξύ του φορολογούμενου και της φορολογικής αρχής.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης