Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) - Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή

Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - e-ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΔΥΠΑ - Ε.Ένωσης κ.ά.

20 Απρίλιος 2011
Taxheaven.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : [email protected]

   
Αθήνα, 19 Απριλίου 2011

   
Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) - Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή:


Τέθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών σε παραγωγική λειτουργία, στο περιβάλλον του νέου TAXISnet, η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων – Έντυπο Ε5, την Δευτέρα 18 Απριλίου 2011.

Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται από Ο.Ε., Ε.Ε., Αστικές, Αφανείς ή Συμμετοχικές Εταιρίες, καθώς και κοινωνίες αστικού δικαίου και κοινοπραξίες. Μαζί με τη συγκεκριμένη δήλωση, η υπηρεσία υποστηρίζει και την υποβολή των απαιτούμενων συνυποβαλλομένων εντύπων (έντυπα Ε2, Ε3 και ισολογισμού).

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 28 Απριλίου 2011, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Σημειώνεται ότι ήδη, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της υπηρεσίας, έχουν παραληφθεί περισσότερες από 1.000 οριστικές δηλώσεις Ε5.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Γ.Γ.Π.Σ. και στη συνέχεια να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης της υπηρεσίας με την υποβολή ερωτήματος μέσω του περιβάλλοντος του TAXISnet (επιλογή My TAXISnet, Ερωτήματα προς Γ.Γ.Π.Σ.).