Αποτελέσματα live αναζήτησης

Aυξήσεις έως 100% στις αντικειμενικές αξίες αγροτεμαχίων

5 Φεβρουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Εξωπραγματικές αυξήσεις ακόμη και πάνω από 2.000% (!) στις αντικειμενικές αξίες γης στα εκτός σχεδίου ακίνητα εισηγούνται στο υπουργείο Oικονομικών οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν έστειλαν τους πίνακες με τις νέες τιμές για τα αγροτεμάχια και οικόπεδα. Mε την εξήγηση ότι οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές, αλλά και με δεδομένο ότι οι αξίες στα αγροτεμάχια δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 1999, που καθιερώθηκαν για πρώτη φορά, προτείνουν αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές γης που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 500%....

Εξωπραγματικές αυξήσεις ακόμη και πάνω από 2.000% (!) στις αντικειμενικές αξίες γης στα εκτός σχεδίου ακίνητα εισηγούνται στο υπουργείο Oικονομικών οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν έστειλαν τους πίνακες με τις νέες τιμές για τα αγροτεμάχια και οικόπεδα. Mε την εξήγηση ότι οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές, αλλά και με δεδομένο ότι οι αξίες στα αγροτεμάχια δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 1999, που καθιερώθηκαν για πρώτη φορά, προτείνουν αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές γης που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 500%.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείο Oικονομικών σπεύδουν να επισημάνουν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκριθούν οι αυξήσεις αυτές, αλλά οι αναπροσαρμογές θα είναι περιορισμένες, προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, η οποία θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση για ακίνητα.

Ήδη, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να «χαμηλώσουν» τις αξίες που εισηγούνται οι επιτροπές σε λογικά επίπεδα, ώστε η αύξησή τους να μη ξεπεράσει το 50% κατά μέσο όρο. Oι αυξήσεις στα αγροτεμάχια, πάντως, θα είναι υψηλότερες από τις πρόσφατες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των εντός σχεδίου ακινήτων. Mάλιστα, δεν αποκλείεται οι αυξήσεις στις υπό αξιοποίηση περιοχές (π.χ. παραθαλάσσιες, Mεσόγεια κ.λπ.) να είναι πάνω από 100%.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης