Αποτελέσματα live αναζήτησης

"Οδικός χάρτης" ως το 2013

15 Απρίλιου 2011 Σχόλια
Αν με κάποιο μαγικό τρόπο το χρέος μηδενιζόταν, ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν γίνονταν άλλες αλλαγές, μέσα σε ελάχιστα χρόνια θα είχαμε και πάλι μεγάλα ελλείμματα και μεγάλο χρέος. Τους στόχους μας θα τους πετύχουμε με μεγάλες αλλαγές, όπως η ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας.  Σ' αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι μετοχοποιήσεις. Επιδιώκουμε, τόνισε, την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες δημιουργούν ισχυρές οικονομικές συμμαχίες σε διεθνές επίπεδο. Ολα αυτά θα γίνουν με βάση την πραγματική αποτίμηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας ενώ ξεκαθάρισε ότι οι στρατηγικοί τομείς θα ελέγχονται από το δημόσιο, με τρόπο που θα επιτρέπει να γίνεται ο συνολικός αναπτυξιακός σχεδιασμός. Και όλα αυτά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια.

Το κράτος πρόνοιας θα είναι δίπλα στον πολίτη και θα υπάρχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας με την καταπολέμηση της σπατάλης, ενώ άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σχετικά με το δημόσιο, τόνισε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ένας νέος Καλλικράτης, ενώ θα εφαρμοστεί η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων παντού μέσα στη δημόσια διοίκηση. Επίσης θα εφαρμοστεί η κινητικότητα μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τον έναν προς τον άλλο προκειμένου να αξιοποιούνται καλύτερα τα στελέχη.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι προωθούνται αλλαγές και στην Δικαιοσύνη η οποία σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ταχύτητας εκδίκασης των υποθέσεων. Παράλληλα, τόνισε, θα προωθηθεί και η αλλαγή του εκλογική νόμου.

Ολες αυτές οι αλλαγές, υπογράμμισε, θα προωθηθούν σύντομα και αυτός είναι ο τρόπος για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Είμαστε σε ευθεία σύγκρουση με κάθε κατεστημένο που επιμένει να μην αλλάξει τίποτα. Βάζουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά και δημιουργούμε ένα κράτος που θα χρηματοδοτείται με τις δικές του δυνάμεις.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην εξέλιξη των δαπανών και των εσόδων του δημοσίου. Το 2009, τόνισε, οι δαπάνες του Δημοσίου έφθασαν στο 53% του ΑΕΠ και η προσπάθεια που καταβάλλεται, μέσω του "οδικού χάρτη", είναι να έχουν μειωθεί το 2015 στο 44% όπως ήταν το 2003, που είναι και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα έσοδα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, βρέθηκαν στο 38% του ΑΕΠ και επιδιώκεται το 2015 να φτάσουν στο 43% του ΑΕΠ που ήταν το επίπεδο του 2000.

Ο "οδικός χάρτης" είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγει από τα σημερινά προβλήματα. Ο δρόμος που προτείνεται από ορισμένους άλλους, τόνισε, οδηγεί στην απομόνωση και στην πτώχευση και γι΄αυτό τον απορρίπτουμε.

Πάμε να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι το ξεκίνημα έγινε και τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης Ελλάδας.

Πηγή: www.express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης